Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Pseudosasa japonica

JAPANSE PIJLBAMBOE
Pseudosasa japonica (Bambusa metake)  komt in het wild voor in o.a. Japa. en Korea. Deze soort kan onder gunstige omstandheden in ons klimaat ca. 5 meter hoog worden. Meestal wordt Pseudosasa japonica 3 tot 4 meter hoog. Pseudosasa is al enkele eeuwen geleden geintroduceerd en intussen de meest voorkomende bamboe in Noord Europeese tuinen.
Deze bamboe heeft het voorkomen van bossig riet; Pseudosasa maakt dunne, rechte halmen met breed, lang blad. Het is een diepwortelende en sterk woekerende soort die nogal eens voor problemen zorgt In strenge winters kan deze plant terugvriezen.

Haag langs de waterkant met de grootbladige soort Pseudosasa japonica wwwbamboehaagnl

BLOEI
Deze bamboe heeft medio jaren '80 voor het laatst gebloeid in onze tuin. Na de bloei herstelt deze soort zich langzaam vanuit het wortelselsel. Ik vermoed dat de bloei-interval ongeveer 40 - 60 jaar is. Deze plant is wintergroen en blijft 's winters dus intact. Bij strenge vorst kan er bladschade ontstaan maar de plant kan ook bovengronds afvriezen. Over het algemeen herstelt de plant hiervan tijdens het volgende groeiseizoen (al is in februari 2012 een oud bestand bij zeer strenge vorst tot in de wortel dood gevroren)

Haag met Japanse pijlenbamboe Pseudosasa japonica 600px

VERKRIJGBAARHEID
Pseudosasa japonica is een algemeen voorkomende soort maar hebben we niet in reguliere teelt. Er zijn tegenwoordig diverse betere / sterkere alternatieven beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.  Wilt u deze soort toch hebben, dan kunnen we op bestelling in het voorjaar planten rooien en oppotten. Na het doorwortelen ('aanslaan') zijn ze dan voor u beschikbaar om af te halen. Dit is meestal tegen de zomer tot in de nazomer. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Pseudosasa japonica Blad

Pseudosasa japonica

Pseudosasa japonica Sol Steinw 11 06

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur