Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Pleiobastus pygmaeus

DWERGBAMBOE
Pleioblastus pygmaeus is de allerkleinste bamboesoort in onze collectie. Deze kruipende bamboe uit Japan vormt op termijn een dichte zode. Deze soort laat zich ook regelmatig terugknippen of maaien zodat een lage dichte begroeiing ontstaat zoals bekend uit sommige Japanse tuinen. Pleioblastus pygmaeus krijgt vaak lelijk blad na de winter en kan daarom het beste in het voorjaar afgeknipt worden om de nieuwe groei de ruimte te geven. Is ook geschikt als ondergroein onder hoge bamboes. Kan toegepast worden op zonnige locaties maar verdraagt schaduw ook goed. pleioblastus pygmaeus

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

Pleioblastus pygmaeus Copyrights wwwPerkBamboo com

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Pleioblastus pygmaeus Dwegbamboe GROOT copyright wwwPerkGroen

Pleioblastus pygmaeus PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur