Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys vivax 'Huanwenzhu'

Reuzenbamboe
Phyllostachys vivax 'Huanwenzhu' is een spectaculaire vorm van vivax waarvan de groene halm voorzien is van een gele sulcus, vergelijkbaar met Phyllostachys aureosulcata en Ph. arcana 'Luteosulcata', maar met een dikkere en hogere halm. Deze stabiele mutatie ontstaat uit 'Aureocaulis'. 'Huanwenzhu' kan 8 tot 12 m hoog worden met polsdikke halmen. De winterhardheid van vivax is goed.

Diversiteit vivax-groep
De groep vivax-bamboes is een van de snelstgroeiende reuzebamboesoorten voor koudere klimaten. In onze bamboetuin zijn prachtige volwassen exemplaren te vinden. Er bestaan meerdere vormen: 'Aureocaulis' heeft volledig okergele halmen, 'Huanwenzhu' heeft een groene halm met een gele sulcus en de omgekeerde kleurvorm 'Huanwenzhu-Inversa' heeft als basis een gele halm met groene strepen. Door de snelle groei kunnen vooral jonge halmen niet stabiel zijn bij storm. Aanaarden en/of tijdelijk ondersteunen kan helpen. Ook is de halmwand minder dik waardoor halmen soms kunnen breken bij zware sneeuwlast. Oudere halmen lijken aan stevigheid te winnen.

Phyllostachys vivax Huanwenzhu detail halmen Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar eventueel grote vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur