Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys rubromarginata

SLANK OPGAAND
Phyllostachys rubromarginata is een botanische bamboesoort uit centraal China met glimmend groene halmen. De schutbladeren op de nieuwe scheuten hebben een rode rand. Deze bamboe maakt halmen van 2 tot ca. 4 cm dik met een dikke halmwand. Opvallend zijn de zeer lange internoiden en de knopen steken nauwelijks uit. Dit maakt dat de halmen van deze soort recht en gelijkmatig van diameter zijn. P. rubromarginata is ook een goed winterharde soort.

De planten die we tussen 1995 en 2000 hebben uitgeplant op de kwekerij groeiden aanvankelijk heel compact, pas na vele jaren begonnen de planten rhizomen te vormen en zich verder te verspreiden. De sierwaarde zit in de opgaande groeivorm en glimmend groene halmen. Een volwassen plant haalt makkelijk 6 a 7 meter.
 Phyllostachys rubromarginata

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort staat op meerdere plaatsen op de kwekerij uitgeplant maar is niet regulier in teelt. Daarom is deze soort alleen op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur