Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

 Phyllostachys nuda

Phyllostachys nuda is een zeer sterke groene bamboe met een uitgroeihoogte van 5 – 7 meter. In de Verenigde Staten beschreven als de best winterharde bamboe bij continentale winters. Het is een kleinbladige bamboe welke in Nederland zich aanvankelijk wat trager ontwikkelt in vergelijking met bijvoorbeeld bissetii. De halmen zijn stevig, diepgroen van kleur met een opvallende witte ring. Goed bruikbaar als haag of windsingel aan de koude kant van een tuin (noord-oostkant). Het is een rhizoomvormende soort, dus toepassen binnen wortelbegrenzerfolie. Jaarlijks bamboevoeding en lavameel houdt de groei optimaal.

 Phyllostachys nuda

 

Phyllostachys nuda nieuwe halmen Copyright PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur