Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Phyllostachys heteroclada Solid Stem

Phyllostachys heteroclada Solid Stem

Phyllostachys heteroclada (purpurata) Solid Stem komt uit de collectie Bokrijk. Het is een van de soorten met luchtkanaaltjes in de wortelstokken zoals ook bekend is bij o.a. Phyllostachys atrovaginata en Ph. lofushanensis. Deze eigenschap maakt dat deze soorten in staat zijn een bepaalde tijd in zuurstofloze omstandigheden rond de wortels te overleven, zoals bij een overstroming of tijdelijk hoge (grond)waterstand.
Phyllostachys heteroclada purpurata Solid Stem 3 PerkBamboe nl

Phyllostachys heteroclada 'Solid Stem' is in observatie in onze tuin. De halmen zijn meer gevuld (vooral de onderste internoiden ten opzichte van de vorm 'Straight Stem'. Op termijn zullen er kleine aantallen planten van beschikbaar komen.

Phyllostachys heteroclada purpurata Solid Stem 2 PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur