Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys atrovaginata

 Sterk en opgaand
Phyllostachys atrovaginata is samen met Ph. parvifolia de sterkste en meest winterharde reuzenbamboe gebleken. Het is geen explosief groeiende soort, waardoor de plant meer tijd nodig heeft om fors uit te groeien. Het is ook een bamboe met enkele bijzondere eigeschappen: doordat deze bamboe luchtkanalen in de rhizomen (wortelstokken) heeft is deze soort in staat om op een natte bodem te groeien en kan zelfs tijdelijk onder water staan met de wortels. Een tweede bijzonderheid is de typische geur van sandalwood die vrijkomt bij stevig wrijven over de oudere halmen.

 Dikke halmen
Het is een stug opgaande soort met dikke halmen van 5-8 cm in diameter. Soortspecifiek zijn de grijze scheuten van de nieuwe halmen die jaarlijks in juni-juli verschijnen. Er is ook een plant in omloop met de naam 'Green Perfume', dit is een plant uit laboratorium-kweek met een afwijkend groeipatroon. Onze planten worden uitsluitend handmatig van de originele moederplant vermeerderd zodat de soorteigenschappen gegarandeerd zijn.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn van jong stekgoed tot volwassen planten. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte zoals veel particuliere tuinen is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Phyllostachys atrovaginata new shoots copyright PerkBamboocom

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur