Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys glauca

Blauwe Phyllostachys
Phyllostachys glauca komt uit China. De jonge halmen hebben een zilverblauwe waslaag over de halmen die als bescherming dient tijdens de groei van de nog kwetsbare jonge halm. Dit geeft de plant aanvangkelijk een blauwe halm. Als de halm ouder wordt verdwijnd deze blauwe laag en wordt de halm licht- tot middengroen van kleur. De halmen kunnen in warme gebieden een hoogte halen van 8 tot 10 meter met polsdikke halmen, in ons klimaat wordt deze soort 5-8 m hoog met 3-4 cm dikke halmen.

Phyllostachys glauca Copyright wwwPerkBamboocom

 

Bestendigheid en hardheid
Phyllostachys glauca staat bekend om zijn droogtebestendigheid en eetbare scheuten. Bij strenge- tot zeer strenge vorst kan vorstschade optreden. Onze planten staan sinds 1998 in de volle grond op de perceelrand op het noordoosten en hebben zich steeds goed hersteld.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is alleen op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Phyllostachys glauca blauw bamboe halmen Copyright wwwPerkBamboocom

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Phyllostachys glauca blauwe bamboe habitus Copyright wwwPerkBamboocom

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur