Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys elegans

 Mooie halmen
Phyllostachys elegans (tian sun zhu ) is een weinig bekende botanische bamboe uit China (natuurlijk verspreidingsgebied Guangdong, Hainan, Hunan; in cultuur in Fujian and Zhejiang). Kenmerkend zijn de sierlijke rechte halmen met aanvankelijk een bijzonder mooie blauwgroene berijping. Elegans wordt ca 6 tot 8 m hoog worden met 3-5 cm dikke halmen. De winterhardheid van elegans is tot nog toe goed.

Elegant
Phyllostachys elegans maakt in ons klimaat in mei, soms juni nieuwe scheuten aan. In China is deze soort befaamt op de lekkere, eetbare scheuten. Die laten we staan en groeien door tot prachtige halmen.

Phyllostachys elegans copyrights wwwPerkBamboocom Verkrijgbaarheid
Phyllostachys elegans is een zeldzame bamboe die soms verkrijgbaar op de kwekerij, in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op bestelling in het voorjaar eventueel vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur