Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys decora

Dikke halmen
Phyllostachys decora (Mei Chu, decora bamboe ) is een sterke botanische, groene bamboe voor diverse toepassingen. Zoals de naam zegt is het een decoratieve bamboe met opvallend contrasterende roze rode scheuten in het voorjaar. Het is een sterke opgaande bamboe van 5 – 6 meter hoog. Deze bamboe wordt in de handel nog wel eens verward met Ph. rubromarginata. Phyllostachys decora is opvallend tolerant voor droogte en zuurgraad (pH) van de bodem. Decora is sterk, goed winterhard en heeft in 2012 bewezen bij zeer strenge vorst goed wintergroen te blijven. Deze soort is beperkt voorradig. Het is een matig woekerende soort, dus toepassen binnen wortelbegrenzerfolie. Jaarlijks bamboevoeding en lavameel houdt de groei optimaal.

Phyllostachys decora

Verkrijgbaarheid
Deze soort is alleen op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur