Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys bissetii

Breed toepasbaar
Phyllostachys bissetii uit China (Chengdu) is vernoemd naar de Amerikaanse plantjager David Bisset en is een zeer bruikbare bamboe met betrekking tot groeikracht, wintergroenheid en windbestendigheid. Phyllostachys bissetii heeft diepgroene tot olijfgroene halmen met weelderig donkergroen blad. Een ideale plant om te gebruiken als haag, windsingel en struweel op biomassa gewas voor bamboevezels. De bladeren zijn licht gewelfd.

Compacte gesnoeide hagen van Phyllstachys bissetii www.bamboehaag.nl

Snoei
De diameter van de halm is gemiddeld 2 tot 3+ cm bij een hoogte van 5-8 meter. Deze bamboe produceert een hoge dichtheid aan nieuwe scheuten per jaar. Het is een goede soort voor open, koudere gebieden. Deze bamboe kan vrij eenvoudig door snoei als een compacte haag van bijvoorbeeld 2 meter gehouden worden.

Aanplant 3 groene bamboesoorten Phyllostachys op grondwal als afscherming en geluidswal  www.bamboehaag.nl

Verkrijgbaarheid
Deze soort is meestal in meerdere leeftijden / maten verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen.  Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Aanplantproject bamboe Phyllostachys bissetii op perceelrand bostuin op klei www.bamboehaag.nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur