Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys angusta

Dikke halmen
Phyllostachys angusta is een soort met een vrij strakke, rechtopgaande groeiwijze, enigszins gelijkend op Semiarundinaria. Stugge, stevige halmen, olijfgroen van kleur. Perfect winterhard en relatief rustig in groei. Hoogte 4 tot 6 meter. ‘Angusta’ betekent ‘smal’, wat verwijst naar spitse scheuten. Uitstekende tuinbamboe voor een groots effect. Goed windbestendig en zeer sterk onder alle klimaatomstandigheden. Bruikbaar in moderne, strak vormgegeven tuinontwerpen. Mooi ook in het minimalistisch tuinieren en zen-achtige tuinen. Het is een compact groeiende soort met weinig woekerneigingen, bij een erfgrens ect. wel toepassen binnen wortelbegrenzerfolie.
Phyllostachys angusta

Verkrijgbaarheid
Deze soort is alleen op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur