Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Persicaria amplexicaulis

Deze Adderwortel is een betrouwbare vaste plant waarvan zowel het bladhabitus als de bloeiwijze waardevol zijn. Geschikt voor een standplaats in de zon tot halfschaduw.
Persicaria amplexicaulis 1 rode bloeiwijze
Deze bladverliezende (niet-wintergroene) soort kenmerkt zich door groene, driehoekige bladeren die naar een spits punt toelopen. In de loop van de zomer en najaar komt Persicaria amplexicaulis tot bloei.
Persicaria amplexicaulis 1 rosea tussen Rodgersia podophylla
Er bestaan diverse cultivars met kleurschakeringen in de aarvormige bloeiwijze tussen wit-roze en donkerrood. De plant kan (te) fors uitgroeien op voedselrijke (klei)bodems. Op wat schralere zandbodems blijft P. amplexicaulis compacter en steviger.
Persicaria amplexicaulis 4 rode bloeiwijze
Door een te forse plant een keer bij te steken of te verschralen in het plantgat blijft deze compacter. Ook terugknippen voor de langste dag is een methode voor compacte groei. Regelmatig zijn er cultivars van deze soort voorraadig op de kwekerij.

Persicaria amplexicaulis 3 Pink Elephant roze bloeiwijze

 Persicaria amplexicaulis 2 rode bloeiwijze

Persicaria amplexicaulis 1 roze bloeiwijze

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur