Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Indocalamus tessellatus f. Hamadae

 ZEER GROOTBLADIGE BAMBOE
Indocalamus tessellatus f. Hamadae een hogere vorm van I. tessellatus. Deze plant wordt 150-200 cm hoog.  De grote hangende bladeren vallen dakpansgewijs over elkaar heen waardoor een gesloten beplanting ontstaat. Heeft vaak meer bladschade in onze tuin ten opzichte van I. tesselatus. Verzamelaarsplant. Kan mooi zijn om een tropisch accent aan de tuin te geven.

 VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is alleen op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij. Als het weer het toelaat rooien we een vollegronds plant op met kluit in jute gaaslap. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

Indocalamus tessellatus Hamadae PerkBamboe nl kopie

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur