Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Hedychium deceptum Rubrum

Nieuwe soort
Een van de mooiste recente nieuwe introducties binnen de gember-achtigen is wel de rode vlindergember, Hedychium deceptum 'Rubrum'. Kenmerkend voor deze soort zijn die purperrode bloeistelen en kolven met helderrode bloemen in de nazomer. Het is waarschijnlijk niet de meest winterharde maar wel een van de mooiste gember-introducties: De bloeiwijzen worden gedragen groen bebladerde stelen, circa 100-140cm hoog. Deze soort staat sinds 2017 in de collectietuin. Rubrum is een van de weinige echt roodbloemige gembers.

Hedychium deceptum rubrum Red Butterfly Ginger 2 PerkBamboo com

Tuingember
Hedychiums zijn exotisch ogende planten met dikke rhizomen welke pollen van 1 tot 2 meter hoog vormen afhankelijk van de soort. Ze prefereren een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen juli en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Het is raadzaam de planten 's winters van een mulchlaag te voorzien. Hedychium ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Hedychium deceptum rubrum Red Butterfly Ginger 4 PerkBamboo com

Hedychium deceptum rubrum Red Butterfly Ginger 5

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur