Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia robusta 'Wolong'

 

GROOTBLADIGE FARGESIA
Fargesia robusta 'Wolong' is de grootst bladige niet-woekerende Fargesia soort in ons assortiment. Deze vorm van robusta is in het wild verzameld in de regio Wolong, China.

'Wolong' groeit van nature breed uit en kan een hoogte behalen van ongeveer 4 meter. Het is een soort die vroeg in het seizoen nieuwe scheuten maakt welke voor de zomer zijn uitgegroeid tot nieuwe bebladerde halmen. Deze plant laat zich ook snoeien. In de tuin staat ook een gesnoeide haag met deze soort. 'Wolong' kan een goed alternatief zijn voor de veel gebruikte maar sterk woekerende Pseudosasa japonica !

 Fargesia robusta Wolong haag in onze showtuin 1 PerkBamboe nl kopie

EIGENSCHAPPEN
Bij strenge vorst op onbeschutte locaties kan bladschade ontstaan maar de plant herstelt goed en snel in het volgende groeiseizoen. Deze Fargesia behoort tot het type dat zijn bladeren niet rolt bij vorst of felle zon. De meeste Fargesia's kennen een bescheiden bladrui net voor de winter waarbij een klein percentage blad wordt afgestoten. Uitgegroeide planten blijven overigens voldoende dicht en goed wintergroen. Van deze bamboe is mij niet bekend wat de bloeiverwachting en bloei-interval is.

 Fargesia robusta Wolong

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is meestal in meerdere maten verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar grotere aantallen vermeerderingen maken van deze soort van onze moederplanten voor uw project, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

 

Fargesia robusta Wolong haag in onze showtuin 6 PerkBamboe nl kopie

 

Fargesia robusta Wolong3 bamboehaag nl

 

Fargesia robusta Wolong2 bamboehaag nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur