Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Fargesia nitida Great Wall

Fargesia nitida 'Great Wall'

Na de bloei van moederplant Fargesia nitida in het begin van deze eeuw was dit een van de eerste nieuwe introducties uit het zaad van deze plant. Great Wall is een zaailing gevonden op het kanaaleiland Man. Het is een krachtig groeiende plant. Kenmerkend zijn de blauwgrijs berijpte nieuwe halmen die aanvankelijk zuilvormig groeien. Na het aanmaken van zijtakken en blad buigen de halmen wat over waardoor een vaasvormige tot fonteinvormige bamboe ontstaat.
Fargesia nitida Great Wall an early new generation English seedling from F. nitida www.PERKBAMBOO com

De halmen zijn tot 1 cm dik. De volwassen plant wordt tussen 2,5 en 3,5+ m hoog. Great Wall is toepasbaar van halfschaduw tot volle zon. Overtuigend als solitair maar ook prima om hagen mee te maken. Bij droogte en vorst rolt de plant zijn blad tijdelijk in ter bescherming tegen uitdroging. Deze compacte, polvormige (niet-woekerende) bamboe is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in meerdere maten.

Fargesia nitida Great Wall 3 PerkBamboe nl

Fargesia nitida Great Wall 2 PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur