Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia murieliae x nitida  'Obelisk'

Opgaande selectie
Fargesia 'Obelisk' (nitida 'Nymphenburg' x 'Eisenach' x murieliae) is een waardevolle zaailing uit 2007. Deze bamboe groeit krachtig, tamelijk rechtop en compact. De veelkleurige halmen contrasteren mooi met de diepgroene bladeren. De verwachte uiteindelijke hoogte is 3 tot 4 meter. 
Fargesia hybride Viking kleine potmaten 2 PerkBamboe nl kopie

'Obelisk' is een vitale, sterke plant met een volle, bossige groei. Geschikt voor hagen maar ook mooi als solitair 'Obelisk' behoort tot de groep bladrollende bamboesoorten die als zelfbescherming bij hitte, droogte en vorst hun blad tijdelijk kunnen inrollen.

Fargesia hybrid nitida x murieliae Obelisk  een nieuwe generatie hybride www.bamboehaag.nl

NIEUWE GENERATIE HYBRIDEN
Hybriden van de nieuwe generatie Fargesia murieliae x Fargesia nitida zijn nieuwe en zeer vitale hybride bamboes die een beter alternatief vormen voor de nog steeds massaal aangeboden murieliae-inteelt planten (‘Jumbo’, ‘Simba’, ‘Bimbo’ etc). De populaire moederplant van Fargesia murieliae bloeide in de jaren ‘90 en Fargesia nitida bloeide in het eerste decennium '00. Binnen een bloei-overlap van twee jaar is handmatig gecontroleerde kruisbestuiving uitgevoerd. Uit de verzamelde zaden worden nieuwe bamboes gekweekt en binnen deze zaailingen zijn selecties gemaakt van individuen met opvallende kenmerken. Deze nieuwe planten worden handmatig vermeerderd en hebben weer ongeveer een eeuw te gaan tot de volgende bloeiperiode. Deze nieuwe hybriden hebben een zeer vitale, krachtige groei.

NIET WOEKEREND
Fargesia's zijn niet-woekerende, ofwel polvormende bamboes. Fargesia's maaken geen wortelstokken (rhizomen). Op de kwekerij hebben we meer dan 30 verschillende soorten. Het aanbregen van een diepe wortelbegrenzer rondom de aanplant is daarom dan ook niet nodig.  Soms wordt wel een ondiepe wortelbegrenzer geadviseerd bij gebruik van Fargesia als haag van 35 cm om een gelijkmatige, rechte uitgroei van de haag te verkrijgen.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

Fargesia hybride Obelisk grote potmaten 1 PerkBamboe nl kopie

 

Fargesia hybride Viking grote potmaten 2 PerkBamboe nl kopie

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur