Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia murieliae Simba

Deze bamboe is afkomstig van de eerste zaailingen van de uitgebloeide moederplant Fargesia murieliae begin jaren 90 van de vorige eeuw.

Fargesia murieliae  planten uit inteelt en laboratoriumkweek vertonen ziektegevoeligheid en zwakte. Wij adviseren andere soorten www.bamboehaag.nl

 

Helaas is deze selectie afkomstig uit zelfbestuiving (inteelt) met een zwakke groei, gevoeligheid voor ziekten en plagen en over het algemeen een korte levensduur. Bovendien wordt deze plant ook nog vaak via weefselkweek (in-vitro) in het laboratorium vermeerderd wat de kwaliteit nog meer verslechtert.

Ons advies is om botanische soorten of vitale hybriden te kiezen met een vitale groei zoals onder andere:
Fargesia nitida Volcano
Fargesia nitida Songpan
Fargesia dracocephala Rufa
Fargesia jiuzhaigou Genf

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur