Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Fargesia dracocephala Rufa

‘Rufa’ is een zeer sterke, belangrijke Fargesia die midden jaren negentig in het wild is verzameld in de provincie Gansu, China. De plant heeft opvallend appelgroen blad dat ook in de winter goed op kleur blijft en niet opkrult bij droogte of vorst. Het is een relatief lage soort (ca. 1,50 tot 2,50 meter) welke bij uitstek geschikt is om hagen mee aan te leggen.
2013 Fargesia dracocephala Rufa
Deze bamboe heeft van nature een doorhangend karakter maar verdraagt snoei zeer goed en kan binnen korte tijd een stevige dichte, groenblijvende haag opleveren. Deze plant maakt jaarlijks veel nieuwe scheuten. Het is evenals Fargesia robusta ‘Campbell’ een vroeg-uitlopende soort met vaak zelfs een tweede scheutengroei in de nazomer. Fargesia dracocephala ‘Rufa’ groeit sneller uit in vergelijking met veel andere Fargesia’s waardoor na enkele jaren wat snoei aan de buitenranden nodig kan zijn om de haag smal te houden.
Losse haag met Fargesia dracocephala Rufa 160 cm hoog 100 cm breed
Deze soort woekert niet, maar om een smalle rand te behouden kan afgrenzing met wortelbegrenzer 35cm zinvol zijn. Ook als solitair is het een prachtige plant welke na 3 a 4 jaar een vol bebladerd, fonteinvormig habitus laat zien. Opvallend zijn de vosrode schutbladeren tijdens de groei van de jaarlijks nieuwe scheuten.
Fargesia dracocephala Rufa trimmed as evergreen hedge and understory planting for urban trees copyright www.PerkGroen.nl
Na een strenge winter een van de best groenblijvende soorten. Het is een van de weinige soorten die zich lenen voor toepassing in kuipen en beplantingsbakken. Wij voeren niet de geweefselkweekte Rufa’s die in kwaliteit vaak tegenvallen, maar vermeerderingen van de originele moederplanten.
Bamboehaag met Fargesia dracocephala Rufa bewegend op de wind

Er zijn overigens meerdere onbenaamde klonen van ‘Rufa’ in omloop welke variatie in hoogte vertonen, waaronder typen met met karakteristieken van zowel ‘Rufa’ als robusta.

Fargesia dracocephala ‘Rufa-Big Form’ is een veel grotere vorm die bij ons in de tuin 4-5 m hoog wordt en voor grotere tuinen en objecten interessant is en meestal ook verkrijgbaar is in grote potmaten op de kwekerij

Fargesia dracocephala Rufa halfwas plant met kluit en gesnoeide haag op de achtergrond www.bamboehaag.nl

Rufa haag ongesnoeid 6 Fam Vissser copyrights www.PerkBamboe nl. kopie

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur