Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Cyathea cooperii

BOOMVAREN
Cyathea cooperi is een indrukwekkende boomvarens. De slanke stam kan op termijn enkele meters hoog worden. In het groeiseizoen wordt blad na blad aangemaakt. Het uitrollen van debehaarde bladeren is een mooi fenomeen om te volgen. De bladeren kunnen 1,5 tot ruim 2 meter lang worden en ongeveer 50 tot 75 cm breed.
Cyathea cooperii 1 PerkBamboe nl Large

KRACHTIG
Cyathea cooperii is een van de 'makkelijkste' Cyathea's en groeit het beste op een beschutte plaats. De plant kan in ons klimaat zowel in de half-schaduw als in de zon. Belangrijk is een goede vochtvoorziening waarbij de stam en wortels voldoende vocthig gehouden worden.
Cyathea cooperii 3 PerkBamboe nl. Large

WINTER
Deze boomvaren is in ons klimaat niet winterhard, hoewel de plant wel enige vorst kan verdragen. Het beste is om deze boomvaren 's zomers in de tuin uit te planten of in een grote kuip te houden en 's winters in een vorstvrije ruimte te overwinteren. Toegewijde avonturiers lukt het om deze boomvaren met de nodige zorg door de meeste winters te loodsen in de volle grond.
Cyathea cooperii 5 PerkBamboe nl. Large

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering  verkrijgbaar.
Cyathea cooperii 2 PerkBamboe nl. Large

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur