Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Cordyline australis

Deze Nieuw Zeelandse stamvormende verwant van de Yucca's is bij ons vorstgevoelig. Soms lukt het om, vooral de botanische groene vorm, een reeks van jaren onbeschermd in de volle grond te houden. Een te strenge winter is meestal fataal.
Showgarden Cordyline australis Pink Passion and Purple Star 4 PerkBamboo com kopie
Het is een relatief snelgroeiende architectonische plant met een rozetvormige groeiwijze, spitse, sierlijk overhangende bladeren. De plant vormt langzaam een slanke, houtige stam. Na een bloei vertakt Cordyline zich meestal zodat oude planten op den duur een vertakte groeivorm krijgen met meerdere rozetten.
Cordyline  Red Sensation    M  Phormium Atropurpureum  R   Astelia Silver Spear www.PerkGroen.nl
De botanische vormen van het zuider eiland van Nieuwzeeland zijn sterker (cv 'Zuidland') maar moeilijk verkrijgbaar. De breedbladige soort Cordyline indivisa zou ook wat meer vorst kunnen verdragen maar heeft het hier na drie keer uitplanten tussen 2006 en 2013 steeds maar een winter uitgehouden.
Felgekleurde Cordylines vormen het focuspun tegen het aangrenzende bestand met reuzenbamboes in de jungletuin PerkLandscapes com
Roodbladige Cordylines

Naast de bekende roodbladige vorm 'Atropurpurea' zijn er nog diverse hybriden met rood, paars, roze en geel-groen blad. Deze kleurvormen kunnen zowiezo het beste als kuipplant gehouden worden en 's winters vorstvrij onverwinteren.
Fotopagina Assortimentstuin in tegenlicht met Cordyline Miscanthus Ensete Ligularia Phyllostachys en Persicaria Copyright www.PerkGroen

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur