Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Chamaerops humilis

Deze van oorsprong Zuid-Europese palm groeit in het wild rondom de Middellandse Zeegebied. Chamaerops is in noord Europa matig winterhard, vorstschade treedt op vanaf -9. Tijdige winterbescherming of vorstvrij overwinteren is belangrijk. Deze palm groeit meerstammig. Vanuit de basis van de stam groeien nieuwe zijscheuten zodat het een volle meerstammige palm ontstaat. Over het algemeen groeien planten op beschutte plaatsen uit tot circa 1,5 m in Noord-Europa
Chamaerops humilis Europese Dwergpalm 2 PerkBamboe nl
Deze palm heeft kleine handvormige bladeren met een lengte van 30 -  50cm, die zich aan het einde van een gedoornde bladstengel bevinden. De Chamaerops humilis heeft een doorlatende bodem nodig, maar overleeft vaak ook op meer vochtige plaatsen.
Deze palm is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij.

Chamaerops humilis Vulcano
De vorm 'Vulcano' heeft een meer gesloten, minder diep ingesneden kleinere bladvorm en is vaak wat lichtergroen van kleur.  Persoonlijk vind ik dit de mooiste vorm van Chamaerops. 'Vulcano' is een ondersoort die van nature voor in het gebied ten noorden van Sicilie, op het eiland Vulcano. Het is een langzaam groeiende lage palm die struikachtig, met uitlopers meerstammig groeit. De vorsttolerantie is matig waardoor deze soort het beste als kuipplant gehouden kan worden en 's winters vorstvrij in een kas, oranjerie of serre wordt geplaatst.
 
Chamaerops humilis Cerifera
Cerifera is een ondersoort met blauwgrijs blad. Deze vorm komt van nature voor in onder andere het Atlasgebergte in Noord Afrika. Cerifera kan onder droge omstandigheden voor korte tijd matige vorst verdragen. Het is een langzaam groeiende lage palm die struikachtig, met uitlopers meerstammig groeit. De vorsttolerantie is beperkt waardoor deze soort het beste als kuipplant gehouden kan worden en 's winters vorstvrij in een kas, oranjerie of serre wordt geplaatst.

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur