Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Cautleya cathcartii  

Cautleya cathcartii is een zeer fraaie soort uit Noord India. Opvallend aan deze Cautleya zijn de purperrode bladonderzijden. De bladstelen worden circa 50 cm hoog en zijn bezet met lancetvormige bladeren.
Cautleya cathcartii www.PerkGroen.nl
De 15 tot 20 cm lange bloeiwijze heeft roodachtige bloeikolf, gevuld met geeloranje bloemen. Dit levert een prachtig contrast op.

 Cautleya catcarthii PerkBamboo com

Deze plant heeft de voorkeur voor zon tot halfschaduw op een humusrijke, vochthoudende en voldoende drainerende bodem. Een soort met een voorkeur voor de halfschaduw op een humeuze, voedingsrijke grond. Langzaam vormt zich dan een stevige pol. De bloeitijd is eind augustus tot oktober. Sterft ‘s winters bovengronds af. Mulchen bij aanhoudende vorst. Cautleya ontwaakt in mei-juni uit winterslaap.Verzamelaarsplant, soms op voorraad

 Cautleya catcarthii 2 PerkBamboo com

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur