Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Canna iridiflora 'Ehemanii' 

Heleconia-achtig blad
Canna iridiflora ‘Ehemanii’ is voor mij een van de meest indrukwekkende Canna’s. Deze vorm maakt relatief grote bladeren waarbij de groeivorm doet denken aan een Heliconia en heeft bloemen in de vorm van rozerode hangende klokken. Met een flink winterdek laat ik ‘s winters enkele planten buiten overwinteren maar voor de zekerheid houd ik er ook een aantal vorstvrij over.

Canna iridiflora Ehemanii www.PerkBamboo com

Canna in de tuin
Canna's zijn exotisch ogende planten met dikke rhizomen welke pollen van 1 tot 2 meter hoog vormen afhankelijk van de soort. Ze prefereren een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen juli en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Sommige soorten zijn vorstgevoelig en kunnen hebt beste 's winters gerooid en vorstvrij overwinterd worden. Andere kunnen met enige zorg buiten overgehouden worden. Het is raadzaam deze planten 's winters van een mulchlaag te voorzien. Canna ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst.
Canna ehemanii uit de sub Andes PerkBamboe nl

Verkrijgbaarheid
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij, soms alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur