Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Canna indica 'Robert Kemp'

Botanische vorm
De clone 'Robert Kemp' van Canna indica is een vitale soort die sinds 2006 in mijn tuin staat. 's Winters wordt de plant afgedekt met het eigen blad, eventueel aangevuld met een laag blad of strooisel bij strenge vorst.
2013 Canna indica Robert Kemp
Het is een sierlijke, heldergroene plant met iets gewelfde, tamelijk grote bladeren op een groene bladsteel.
Canna indica Robert Kemp in showtuin PerkBamboo com
In de nazomer zijn de stengels getopt met talrijke bloeiwijzen met kleine botanische rode bloemen. In deze periode trekt de plant veel aandacht van bezoekers. Na bestuiving vormen zich vruchten met kiemkrachtige zaden in ons klimaat.

Canna Robert Kemp in our showgarden PerkBamboo com

Winterrust
De grote, brede heldergroene bladeren contrasteren sterk met de kleine botanische bloemen. In goede zomers worden de bloemen bestoven en produceert de plant vruchten met zaad. 's Winters gaat ook deze Canna in rust. De plant wordt afgedekt met het eigen loof, eventueel aangevuld met een extra bladlaag over de oppervlakkig groeiende rhizomen bij strenge vorst. Medio juni ontwaakt deze Canna weer uit winterslaap.
Canna Robert Kemp 2 in our showgarden PerkBamboo com

Verkrijgbaarheid
Deze plant is soms verkrijgbaar op de kwekerij, afhankelijk van de beschikbare voorraad moederplanten waaruit vermeerderd kan worden en moment in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort, informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid.

Canna Robert Kemp www.PerkGroen.nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur