Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Canna indica 'Afrika museum'

Botanische vorm
Deze clone van Canna indica uit de collectie van het Afrikamuseum, Berg en Dal wijkt op een aantal punten af van Canna indica 'Robert Kemp'. Meest opvallend zijn de donderrode stengels en bloemstelen met lichter rode bloemen. Hierdoor ontstaat een mooi kleurcontrast in de plant. De verschijningsvorm lijkt daarmee op Canna musifolia.

Canna indica kloon Afrikamuseum2 small
De grote, brede heldergroene bladeren contrasteren sterk met de kleine botanische bloemen. In goede zomers worden de bloemen bestoven en produceert de plant vruchten met zaad. 's Winters gaat ook deze Canna in rust. De plant wordt afgedekt met het eigen loof, eventueel aangevuld met een extra bladlaag over de oppervlakkig groeiende rhizomen bij strenge vorst. Medio juni ontwaakt deze Canna weer uit winterslaap.

Voorlopig jaarlijks slechts een klein aantal planten beschikbaar op de kwekerij. Komt u van ver en specifiek voor deze soort, informeer even naar de beschikbaarheid.

Canna indica kloon Afrikamuseum1 klein

Verkrijgbaarheid
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Meestal zijn gemberachtigen, bananen en canna's beschikbaar tussen juni en oktober. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Canna indica kloon Afrikamuseum3 small

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur