Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Bashania fargesii

Bashania fargesii 4 PerkBamboo comCHINESE BERGBAMBOE
Bashania fargesii is geschikt voor grote ruimten waar hij zich ongestoord kan ontwikkelen. Wie de ruimte heeft kan met deze bamboe fantastische bosschages creeren. Het is een forse plant met kaarsrechte, bijna massieve halmen welke op termijn (4-7 jaar) 3 – 5+ cm dik worden bij een hoogte van 6 – 8+ meter. Opvallend zijn de relatief grote bladeren. De baluwgrijs-groene halmen en grote, behaarde schutbladeren zijn ook kenmerkend voor deze soort. De rhizomen van deze soort gaan dieper dan Phyllostachys.

MASSIEVE HALMEN
Omdat Bashania vooral veel energie in de bovengrondse halmen opslaat en weinig in de ondergrondse rhizomen is de groei bij te sturen door regelmatig halmen weg te knippen. Bashania groeit goed op alle gronden, maar het beste op een vrij zware leem/kleigrond. Gebruik wortelbegrenzerfolie bij een beperkte groeiruimte vanwege de rhizoomgroei. Jaarlijks bamboevoeding en lavameel houdt de groei optimaal. 

 Bashania fargesii 1 PerkBamboo com

VERKRIJGBAARHEID
Bashania fargesii is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op verzoek in het voorjaar eventueel grote vermeerderingen maken van deze soort, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

 Bashania fargesii 3 PerkBamboo com

WORTELBEGRENZING
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Bashania fargesii 2 PerkBamboo com

 

Bashania fargesii 5 PerkBamboo com

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur