Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Phyllostachys aurea

Phyllostachys aurea is een bekende maar minder goed winterharde bamboe in het Noord Europeese klimaat; Deze soort wordt veel gekweekt in Zuid-Europa en jaarlijks in grote aantallen geimporteerd en via tuincentra aangeboden. We hebben Phyllostachys aurea meermaals uitgeplant op de kwekerij en ook meermaals verloren bij strenge tot zeer strenge vorst.

Omdat er meer dan voldoende betere soorten beschikbaar zijn, hebben we Phyllostachys aurea niet in het assortiment. Sterkere vervangers zijn Phyllostachys aureosulcata Aureocaulis, Phyllostachys bissetii etc.
Phyllostachys aurea 2
Regelmatig horen wij van bezoekers dat deze soort als niet-woekerend wordt verkocht. Omdat Phyllostachys aurea meer moeite heeft in Noord Europa om tot volwaardige ontwikkeling te komen bleef de rhizoomgroei (woekeren) vroeger veelal achterwege. Echter, met het warmer wordende klimaat laat Phyllostachys aurea zien wel degelijk te gaan woekeren.

Phyllostachys aurea is herkenbaar aan de lichtgroene tot geelgroene halmen waarvan in de onderste meter verkorte internoiden voorkomen waardoor de knopen kort op elkaar staan.
Phyllostachys aurea 1

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur