Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Athyrium nipponicum

REGENBOOGVAREN
Athyrium nipponicum, de Japanse regenboogvargen is een bijzonder kleurrijke, bladverliezende varen met een prachtige kleuruitloop van het blad in het voorjaar met verschillende zilvergrijs-paars-rode kleuren. Later in het seizoen komt er meer groen bij. Het blijft een lage, polvormige varen van circa 30 cm hoog. De Regenboogvaren behoud zijn kleuren het beste op een niet te donkere, beschutte stanplaats. Een plek in de volle zon wordt geaccepteerd mits de humusrijke toplaag voldoende vochtig blijft.
Athyrium nipponicum Japanese Raibow fern PerkBamboo com

CULTIVARS
De Japanse Regenboogvaren kent ook een aantal interessante cultivars waaronder 'Metallicum', 'Red Beauty', 'Pewter Lace' en 'Pictum'.  Een selectie die lang in het seizoen zijn fraaie zilver-purperen voorjaarskleuren behoudt is ‘Burgundy Lace’.

Athurium nipponicum Burgundy Lace Japanse regenboogvaren www.PerkGroen.nl

WINTER
Deze varen is in ons klimaat goed winterhard en is van nature bladverliezend. In het voorjaar vroeg uitlopend. In de tuin staan diverse regenboogvarens en hun cultivars uitgeplant.
Athyrium nipponicum Japanese Raibow fern and Acorus Hakiro Nishiki in our garden PerkBamboo com

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen in meerdere cultivars. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering  verkrijgbaar.
Athyrium nipponicum Metallicum

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur