Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Asplenium scolopendrium

TONGVAREN
Asplenium scolopendrium, tongvaren is een onmisbare plant voor exotische tuinen is de wintergroene tongvaren als tegenhanger van de tropische nestvaren. Erg mooi om in groepen toe te passen. Deze soort leent zich bij uitstek ook als epifyt, dat wil zeggen groeiend in oude boomstronken, tussen rosten en stapelmuren. Wel staat Asplenium graag in de (half)schaduw op een vochthoudende bodem. Adembenemend om te zien tijdens het ontrollen van het nieuwe blad in het voorjaar tijdens de blad-flush. Het glimmende, leerachtige blad steekt mooi af tegen de omgeving. Asplenium wordt 30 – 60 cm hoog, afhankelijk van de standplaats.
Asplenium scolopendrum tongvaren www.PerkGroen.nl

CULTIVARS
De tongvaren kent ook een aantal interessante cultivars waaronder de smalbladige vorm ‘Angtustifolia’ die voor mij wel een van de mooiste is. 'Crispum Nobile' is een grotere cultivar met gewelfde bladranden.  Cristaat-vormen zijn er ook; 'Furcata' en 'Cristatum' zijn de meest kenmerkende. 'Undulatum' heeft meer golvend blad.

WINTER
Deze varen is in ons klimaat goed winterhard en meestal redelijk tot goed wintergroen. In de tuin staan diverse tongvarens en hun cultivars uitgeplant.
Asplenium scolopendrum  wintergroene tongvaren www.PerkGroen.nl

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering  verkrijgbaar.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur