Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Adiantum venustum

Adianthum venustum

Himalaya Venushaar
Adiantum venustum is een groenblijvende varen uit het geslacht Adiantum van de familie Pteridaceae,  afkomstig uit China en de Himalaya. Het is een langzaam groeiende varen.

KRACHTIG
Adiantum venustum  vormt op termijn een mooi tapijt. Kenmerkend zijn de zwarte bladstelen en frisgroene bladeren die als druppels langs de bladnerven gerangschikt zijn. Adiantum venustum wordt circa 25 cm hoog. Belangrijk is een goede vochtvoorziening en een humusrijke bodem in de halfschaduw.

WINTER
Deze varen is in ons klimaat winterhard en meestal redelijk tot goed wintergroen. Deze venushaarvaren groeit in onze showtuin aan de voet van de reuzenbamboe Phyllostachys propinqua 'Shanghai-4'

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering  verkrijgbaar.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur