Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Zantedeschia-aethiopica-Crowborough

Zantedeschia aethiopica 'Crowborough'

 Zantedeschia aethiopica 'Crowborough' heb ik sinds 1989 in mijn collectie. Later nog diverse andere soorten en cultivars geprbeerd maar Crowborough is bij mij de meest bestendige soort gebleken. Deze Aronskelk-achtige wordt ook wel Calla genoemd.
Zantedeschia aethiopica Crowborough Calla 2 PerkBamboo com
Belangrijk is dat de plant diep wordt aangeplant. Alleen dan ontwikkelt Zantedeschia optimaal tot een mooie bladplant van circa 1 m hoog met daarboven tal van zoet geurende witte kelken. Jaarlijks wat bemesting op een humusrijke, vochthoudende bodem en een organische mulchlaag in de winter geeft het beste resultaat. Na de bloei kan Zantedeschia soms in een (korte) rust vervallen waarbij het blad vergeelt; heb geduld, enige tijd later ontwikkelt zich het nieuwe loof.

Zantedeschia aethiopica Crowborough Calla 1 PerkBamboo com

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur