Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Yucca-rostrata

Yucca rostrata

Yucca rostrata is een echte blikvanger in de tuin. Hij heeft een volle kroon met smalle bladeren van 50 cm lengte. De bladkleur is blauwgrijs en blijft uiteraard bladhoudend in de winter. Onder de kroon hangen de droge oudere bladeren naar beneden in de vorm van een bladrok. De plant is  geschikt voor de volle grond, mits deze goed gedraineerd is. Smalbladige, blauwe Yucca's zijn gevoelig voor speerrot en kunnen slecht tegen winters met veel regen afgewisseld met stevige vorstperioden. Ze vragen bovendien veel zomerwarmte.
Yucca rostrata okt2012 al 7 jr volle grond PerkBamboe nl

Yucca’s groeien het beste op een relatief droge locatie, dus een plaats in de regenschaduw van een muur, schutting etc. in de volle zon. In de zomer een klein beetje bemesting om de maand (cactusvoeding) en met mate water geven. Als kuipplant in de winter vorstvrij overhouden. In de winter bijna geen water geven.

 Soms op voorraad voor de verkoop

Yucca rostrata

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur