Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Yucca recurvifolia, Palmlelie

Een zeer sterke stamvormende Yucca uit de westelijke kuststreken van Noord Amerika. Deze soort is goed herkenbaar aan de vorm van het blad, dit heeft de vorm van een omgekeerde curve. De lange bladeren zijn blauwgroen tot zeegroen van kleur.
Yucca recurvilofia www.PerkGroen.nl
Oudere exemplaren hebben duidelijke lengte ribben op het blad. Na verloop van jaren wordt de stam zichtbaar waardoor duidelijk wordt waar de naam ‘palmlelie’ vandaan komt.

Yucca recurvifolia tuin Beesd gr

Yucca recurvifolia groeit meestal meerdere jaren achtereen vanuit een bladrozet zonder te bloeien. Na de eerste bloei vertakt de plant zich in twee of meer nieuwe rozetten. Elke rozet gaat weer een stammetje vormen.
Yucca recurvifolia palmlelie in groep entree Kovelswade www.PerkGroen.nl
Op de lange duur ontstaat zo een meerstammige plant met meerdere bladrozetten. Graag in de zon en goed gedaineerd.
Yucca recurvifolia bloei

Yucca recurvifolia

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur