Vrijdag 11 + zaterdag 12 november 2022 is ons laatste openingsweekend van dit jaar. Check de actuele info

  • Home
  • Yucca-gloriosa

 

Yucca gloriosa, Palmlelie (Noord Amerika)


Deze Yucca is eveneens stamvormend en heeft veel stijvere bladeren in vergelijking met Yucca recurvifolia. Yucca gloriosa vormt grote, statige rozetten met stugge blauwgroene bladeren welke zeer exotisch aandoen. Een volwassen rozet kan 1 m doorsnede halen. Oudere planten vertakken en vormen een gelaagde groep rozetten. De 1,5 – 2 meter hoge bloeiwijze verschijnt als het rozet volwassen is, en is bezet met tientallen roomwitte klokken.

 

Het is een zeer fraaie, in het oog vallende soort. Bijzonder geschikt als solitairplant, of in groepen op een reliëfrijk stukje samen met siergrassen. Belangrijk is dat de bodem voldoende kan afwateren.

 

Soms verkrijgbaar

 

Yucca gloriosa

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur