Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Woodwardia unigemmata
Woodwardia unigemmata 2 PerkBamboe nl

JUWEEL KETTINGVAREN
Woodwardia unigemmata, de juweelketenvaren, is een groenblijvende varen, inheems in Oost-Azië, van de Himalaya tot China en Japan. Het blad wordt 1 - 1,5 m lang. De grote veervormig verdeelde bladeren hebben een opvallende rood kleurge uitloop en worden groen als ze uitgegroeid zijn. Zeer mooie varen in de ondergroei van een uitgesnoeid bamboebos.

EIGENSCHAPPEN
Vermoedelijk is dit een van de best winterharde Woodwardia's, afhankelijk van de herkomst van de betreffende clone.  Wintergroen. Deze nog zeldzame plant maakt een broedknol aan de bladpunt en is via deze manier vegetatief te vermeerderen.
Woodwardia unigemmata 1 PerkBamboe nl

VERKRIJGBAARHEID
In de tuin staan enkele planten van verschillende herkomsten in observatie. Soms lukt het om hier enkele vermeerderingen van te maken.
Woodwardia unigemmata 3 PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur