Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Woodwardia radicans

Woodwardia radicans, de wintergroene kettingvaren uit de koele bossen van de Canarische Eilanden en Madeira, maakt grote bladeren die op het einde van de bladpunt broedbolletjes aanmaken. Hiermee 'loopt' deze varen als een 'ketting'.
Woodwardia radicans Kettingvaren in onze showtuin 3 PerkBamboe nl kopie
Het is een imposante verschijning voor een beschermde, beschutte plek.  Deze varen kan tot ongeveer 70 tot 100 cm hoog worden. Een volwassen blad kan makkelijk 1,5 m lang worden. In onze tuin staat een oudere groep onder een uitgesnoeid bos Phyllostachys vivax Jiantonging.

Woodwardia radicans Kettingvaren in onze showtuin 1 PerkBamboe nl kopie

Winter
Bij aanhoudende vorst is het raadzaam de plant te beschermen (bijvoorbeeld met blad, riet of vliesdoek). Vooral 'droge vorst' in combinatie met noord/oostenwind is schadelijk. 's Zomers heeft Woodwardia voldoende vocht en enige schaduw nodig voor een goede groei.

 Woodwardia radicans Kettingvaren in onze showtuin 2 PerkBamboe nl kopie

Verkrijgbaarheid
Deze zeldzame varen groeit langzaam en laat zich daardoor maar heel beperkt vermeerderen. Soms kunnen er enkele planten beschikbaar zijn voor de verkoop. Komt u specifiek voor deze soort, informeer dan even naar de voorraad.

Woodwardia radicans Kettingvaren in onze showtuin 4 PerkBamboe nl kopie

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur