Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Woodwardia orientalis prolifera
Woodwardia orientalis prolifera japonica PerkBamboe nl

JAPANSE WOODWARDIA
Deze Woodwardia uit Japan wordt groter dan W. radicans en maakt aan de bladranden van de oudere bladeren kleine broedplantjes. Het is een bijzonder sierlijke, grote wintergroene varen met leerachtig blad. Het nieuwe blad is terra-rood van kleur. Voor een beschutte plaats met voldoende warmte en licht. Ook makkelijk te houden als kuipplant die vorstvrij overwinterd wordt.
Woodwardia orientalis prolifera met broedplantjes PerkBamboe nl

WINTER
Met winterbescherming in een beschutte stadstuin is deze soort buiten te kweken. In onze tuin heeft een oudere plant de vorstperiode van februari 2021 zonder bescherming doorstaan. Aanvankelijk leek de plant weinig schade te hebben maar na een tweede late vorstperiode in april is W. orientalis alsnog teruggevallen en in de loop van de zomer langzaam hersteld waarbij de plant tot de helft van de oorspronkelijke omvang is terug gegroeid.

VERKRIJGBAARHEID
Soms zijn in kleine oplage kleine tot grote planten van deze soort voorraadig op de kwekerij

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur