Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Typhonium giganteum

Groot blad
Typhonium giganteum is een zeldzame aronskelkachtige met grote schildvorige bladeren. De plant komt pas midden zomer uit winterslaap en groeit dan binnen enkele weken uit tot het formaat op de foto om vervolgens in het najaar weer in winterrust te verdwijnen. Regelmatig bloeit Typhonium giganteum ook met bruinrode aronskelken. Vruchtvorming heb ik nog niet gezien. Een mooie verrassing tijdens het groeiseizoen in de onderlaag in de halfschaduw van een bamboetuin.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij, dan alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Typhonium gigateum PerkBamboo com

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur