Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Trachycarpus wagnerianus

Trachycarpus wagnerianus, Japanse waaierpalm (Japan, Korea)

Wat betreft habitus is dit een van de mooiste palmen om bij ons buiten toe te passen. De Japanse waaierpalm heeft stijve, perfect ronde bladeren met prachtige ritmische insnijdingen op een stevige bladsteel. De nieuwe bladeren hebben een sierlijk witte bladrand. De bladeren zijn duidelijk kleiner en compacter dan die van de Chinese waaierpalm (kroondoorsnede tot 1,5 m).
Trachycarpus wagnerianus www.PerkGroen.nl
Hierdoor is de windbestendigheid ook beter. Deze palm is stamvormend. Let op dat palmen in pot vorstvrij moeten overwinteren. Beste in de volle grond (humusrijk, goed doorlatend) op een beschutte plaats. Bij langdurige vorst winterbescherming gebruiken. Vooral mooi in kleine groepen. Regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij.
 Trachycarpus wagnerianus Japanese windmill palm with morning frost Copyrights www.PerkBamboo com

Trachycarpus wagnerianus in winter Copyright www.PerkGroen.nl

Trachycarpus wagnerianus met rijp GROOT copyright www.PerkGroen

Trachycarpus wagnerianus

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur