Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Trachycarpus fortunei

De Chinese waaierpalm behoort tot de sterkste palmbomen voor het Noord europees klimaat. Over het algemeen worden met deze soort de beste resultaten gehaald. Alleen in extreem koude winters bij strenge vorst wordt deze soort op de proef gesteld. Een van de sterkte stamvormende waaierpalmen is de Chinese waaierpalm, Trachycarpus fortunei. Door het wintergroene karakter en de grote handvormige bladeren een architectoniscbe plant met grote zeggingskracht. De kroon wordt ca. 2,5 m in doorsnede. In groepen met verschillende leeftijden aangeplant geeft het mooiste effect.
Trachycarpus fortunei Chinese waaierpalm www.PerkGroen.nl

Frost susceptibility Trachycarpus fortunei PerkBamboo com

Trachycarpus komt van oorsprong in relatief koele (berg)gebieden voor in de Himalaya en uitlopers richting China, vandaar dat deze soort zich in ons klimaat thuisvoelt. Oudere palmen in de volle grond gaan vanaf circa 1 meter stamhoogte jaarlijks bloeien. Palmen zijn tweehuizig, er zijn dus mannelijke en vrouwelijke planten, maar dat zie je pas als ze bloeien. De Chinese waaierpalm wordt uitsluitend vermeerderd door zaaien, hierdoor kunnen er kleine verschillen in groeiwijze en winterhardheid zijn. Beste is het om deze soort in de volle grond (humusrijk, goed doorlatend) op een beschutte plaats uit te planten. Toegepast in beplantingsplannen werkt het het beste om een groep te maken met verschillende leeftijden.
Trachycarpus fortunei van klein tot grote palmbomen voor de tuin op voorraad PerkGroen nlTrachycarpus fortunei 350 400 cm PerkBamboe nl
WINTERHARDE PALMBOOM
Een volledig winterharde palmboom voor ons klimaat bestaat niet; er is altijd kans op een dusdanig koude winter dat zelfs de sterkste soort het niet redt. Bij langdurige vorst winterbescherming gebuiken. Extra bescherming en inpakken van de plant vergroot dan de overlevingskansen. Als deze of een andere palm in een kuip of plantenbak gehouden wordt is deze zowiezo niet winterhard en dient dan vorstvrij te overwinteren.
Trachycarpus fortunei in een groep PerkBamboe nl

VERKRIJGBAARHEID
Op de kwekerij zijn meestal verchillende maten van deze soort verkrijgbaar (€15,00 - €950,00). Grote exemplaren met stam zijn opgekweekt in winterkoude klimaten zoals de Noord-Spaanse Pyreneen en daardoor sterker dan de import uit Zuid-Spanje, Noord-Afrika en Brazilie waarmee de markt overspoeld wordt.

Trachycarpus fortunei

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur