Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Thalia geniculata 'Ruminoides' (syn. T. divaricata, T. trichocalys, T. welwitschii)

Red stem Alligator Flag - gemberachtige (Marantacaea)

Thalia geniculata 1 PerkBamboo com

Een bijzonder buitenbeentje binnen de gemberachtigen (Marantaceae) is Thalia geniculata. Deze vochtminnende plant kan onder gunstige omstandigheden, inclusief bloeiwijze 2,5-3 meter hoog worden. De brede lancetvormige bladeren met rode bladrand zijn ongeveer 40 cm op lange, rode bladstelen. In de volle zon krijgt het blad een prachtige waas. De lilapaarse bloempjes hangen sierlijk naar beneden en komen ver boven de bladeren uit.

Bloeiwijze
Een deel van de bloemen is carnivoor en een deel vormt vrucht. Thalia heeft voor een optimale groei veel voedsel en water nodig. Kan zelfs als oeverplant toegepast kan worden. Buitenteelt van deze soort kan alleen in de zomer. 's Winters het beste als kuipplant bij temperaturen tussen 10-15 graden overwinteren.

Verkrijgbaarheid
In de (sub)tropen toegepast als stylistische solitair in kuipen, potten en vijvers. Op de kwekerij hebben we deze soort als collectieplant. Soms zijn er enkele planten beschikbaar voor de verzamelaar.

Thalia geniculata 2 PerkBamboo com

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur