Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Tetrapanax paperyfera Steroidal Giant

Tetrapanax is een bijzoder imponerende bladplant met een archtecturale opbouw. De vorm 'Steroidal Giant' is afkomstig van een pantenliefhebber uit Japan en is later door een verzamelaar in de Verenigde Staten geïmporteerd en heeft via die weg eindelijk Europa bereikt. Deze clone heb ik verkregen uit de collecte van Toni Evant, Plant Delight Nursery, USA. We kweken (in kleine aantallen) zowel 'Rex' en 'Steroidal Giant'. Beide zijn geschikt voor de volle zon tot (half) schaduw. 'Steroidal Giant' heeft grotere bladeren welke dieper zijn ingesneden vergeleken met 'Rex'.
Tetrapanax papyrifera Steroidal Giant PerkBamboe nl
De oude planten in onze showtuin hebben al veel koude winters sinds 2003 overleefd, soms met inbegrip van de houtachtige delen, soms werden de bovengrondse delen beschadigd door vorst maar herstelt de plant vanuit het wortelsysteem. Jonge planten kunnen worteluitlopers maken, maar zijn gemakkelijk te verwijderen.

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur