Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Soleirolia soleirolii (syn. Helxine soleirolii)

Dit kruipende plantje met kleine ronde blaadjes is interessant om te gebruiken als bodembedekker in de onderlaag. Op een vochthoudende, humusrijke bodem groeit Soleirolia snel gedurende de zomermaanden. Bij voorkeur groeiend in de (half)schaduw, als verdraagt de plant ook meer zon dan vaak gedacht. Kan ook over stenen randen en muurtjes groeien. Mooi in Asian- en Tropical Look tuinen, Japanse tuinen en bamboetuinen.

Soleirolia soleirolii2
Deze wintergroene bodembedekker is een vaste plant die behoort tot de brandnetelfamilie (Urticaceae). De plant komt van nature voor op Corsica, de Balearen, Sardinië en in het Middellandse Zeegebied. In in Noord Europese klimaat blijft Soleirolia wintergroen als het niet te hard vriest. Na strenge vorst komt de plant in de loop van de voorjaar meestal weer terug vanuit de wortels. De plant wordt slechts 1-4 cm hoog als bodembedekker.

Soleirolia soleirolia 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur