Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Sasa palmata Nebulosa

Sasa palmata 'Nebulosa' (gevlekte palmbamboe) komt voor in de berggebieden van Japan. In onze tuin moet zij ingetoomd worden met wortelbegrenzerfolie. Op die manier is een mooie, compacte plant te kweken. Deze soort wordt 150 – 250 cm hoog. Bijzondere sierwaarde aan deze plant zijn de in een waaier gerangschikte bladeren en de zwart gevlekte halmen.

Een massieve bosschage Sasa palmata in een parkachtige tuin www.bamboehaag.nl
Ook het habitus van de hele plant is zeer de moeite waard. Zelfs midden in de winter bij mist en koude is het nog steeds een prachtige plant die veel aandacht trekt. Vooral ook met wat rijp aan de bladranden. De fijne bladtextuur van bijvoorbeeld Miscanthus naast de massiefbladige Sasa palmata ‘Nebulosa’ levert een elkaar versterkend vormcontrast. Deze soort komt het best tot zijn recht op ruime groeiplaatsen, in grotere tuinen en parken.

Sasa palmata Nebulosa1 bamboehaag nl

Sasa palmata Nebulosa3 bamboehaag nl

 Sasa palmata Nebulosa

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur