Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Roscoea purpurea Spice Island

Een interessante nieuwe Tibet orchidee gember Roscoea purpurea Spice Island  www.PerkGroen.nl

Nieuwe soort
Deze nog zeldzame vorm Roscoea purpurea 'Spice Island' is misschien wel de mooiste met rode bladuitloop die in de zomer donkergroen worden, de bladonderzijde en steel blijven wijnrood het brede, spits toelopende bladeren en lilapaarse bloemen in de nazomer.  Deze soort staat sinds 2015 in de collectietuin. De groei is compact en stevig. De plant wordt circa 30 tot 50 cm hoog en maakt in de loop van de jaren meerdere scheuten per plant. 'Spice Island' doet het goed in de volle zon tot half schaduw. Roscoea purpurea Spice Island 3 PerkBamboo com

Tibetgember
Roscoea's zijn exotisch ogende planten welke compacte pollen vormen van 15 - 50 cm hoog vormen afhankelijk van de soort. Ze prefereren een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende grond op een plaats in de volle zon tot halfschaduw. De bloei ligt, afhankelijk van de zomerwarmte, tussen juli en november. Sterft ‘s winters bovengronds af. Het is raadzaam de planten 's winters van een mulchlaag te voorzien. Roscoea ontwaakt in mei-juni uit winterslaap. Afdekken bij aanhoudende vorst zonder sneeuw.
Roscoea purpurea Spice Island 2 PerkBamboo com

Verkrijgbaarheid
Deze soort is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij, soms alleen in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Roscoea purpurea Spice Island 4 PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur