Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Roldana petasitis

Roldana (Senecio) petasitis

FLUWEEL BLAD
Roldana petasites is een wintergroene bladplant uit de bergebieden van Mexico. Opvallend zijn de gekartelde bladeren met afgeronde punten en het fluweelachtige beharing van het blad oppervlak. Jonge / gesnoeide planten maken het grootste blad. Het blad steekt mooi af tegen de purperen bladstelen. De gele bloeiwijze voegt weinig sierwaarde toe aan deze plant.
Roldana Senecio petasitis 1 PerkBamboo com

WINTER
Roldana petasitis is een vorstgevoelige plant die het beste als kuipplant vorstrij overwintert kan worden. Soms lukt het Roldana in een beschutte, warme tuin met winterdek buiten over te houden. De bovengrondse delen sterven dan af maar de plant maakt in het opvolgende groeiseizoen meerdere nieuwe stengels met grote bladeren.
Roldana petasitis

VERKRIJGBAARHEID
Een liefhebbersplant die soms op voorraad is voor de verkoop op de kwekerij
Roldana Senecio petasitis 2 PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur