Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Rodgersia podophylla Pagoda

Rodgersia is een Aziatische familie van statige bosplanten en herbergt een aantal interessante soorten en cultuurvormen voor de N-Europeese tuin. In de showtuin planten we de beschikbare soorten uit. Rodgersia’s verschijnen wat later in het voorjaar en bloeien met witte, roze tot bijna rode pluimen. Ze hebben enkele jaren nodig om goed aan de groei te komen maar dan staat er ook een plant die zeer lang mee gaat.
Rodgersia podophylla Bronze Form PerkBamboo com
Rodgersia podophylla Pagoda kenmerkt zich door grote, diep ingesnede bladeren met een mooie ritmische vorm. Het nieuw uitlopend blad is prachtig bronskleurig en kleur later door naar lichte groentinten. De geurende, roomwitte bloeiwijze doet aan een Pagode denken. Prachtige plant om in een groep in de onderlaag in de halfschaduw aan te planten op een humusrijke bodem. Volle zon wordt verdragen mits voldoende vochthoudend.
Rodgersia podophylla Pagoda in our showgarden PerkBamboo com
Grofweg zijn er drie bladtypen binnen de Rodgersia's; langwerpig kastanjevormig blad (aescuifolia), rond (pinnata) en gekarteld/hoekig (podophylla). Op de kwekerij is regelmatig een wisselend aanbod te vinden.
Rodgersia podophylla 1

Rodgersia podophylla 2

Rodgersia podophylla 4

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur