Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Rodgersia aesculifolia

ARCHTECTURAAL BLAD
Rodgersia aesculifolia is een bladverliezende vaste plant uit Azie met een architecturale opgaande vorm en polvormende habitus. De grote gelobde donkergroene bladeren zijn bijzonder decoratief, hebben een getande rand, zijn sterk generfd en lijken op het blad van de paardenkastanje.
2013 Rodgersia aescifolia copyright www.PerkGroen
BLOEI EN STANDPLAATS
Van mei tot juli bloeit deze Rodgersia met roomwitte tot roze witte bloempluimen van soms wel 60 cm lang aan opstaande stengels. Rodgersia prefereert een standplaats in de halfschaduw of schaduw en een vruchtbare, vochtvasthoudende grond. Rodgersia aesculifolia is goed winterhard


CULTIVARS
Er bestaan diverse cultivars van deze soort. In de tuin staan vele soorten uitgeplant. In het voorjaar en de zomer zijn de verschillen goed te zien. De variaties zitten in de kleur van het uitlopende blad, de bladgrootte, hoogte en kleur van de bloeiwijze en de bladverkleuring in de zomer en herfst.

VERKRIJGBAARHEID

Rodgersia is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij. Soms in kleine aantallen en bepaalde momenten in het seizoen.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur